Dr. Mahmut ALTINER, Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Cevher Hazırlama Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi (Doç. Dr.) olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Aladağ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini 2021 yılından beri sürdürmektedir. Lisans (2007), Yüksek Lisans (2011) ve Doktora (2016) derecelerini Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden almıştır. Çalışmaları, stratejik ve kritik açıdan önem arz eden metallerin (Sb, V, Ni, Au, Ag, Li, Al, NTE vb.) atıklardan sürdürülebilir yöntemlerle geri kazanımı ve sera gazı etkisi yaratan CO₂ gazının inorganik mineral karbonat olarak depolanması konuları üzerinedir. Bu kapsamda TÜBİTAK-1001 ve TÜBİTAK-1002 projelerinde yürütücü, TÜBİTAK-3501 projesinde ise araştırmacı olarak görev almıştır. SCI-E kapsamında çok sayıda uluslararası yayını bulunan Dr. ALTINER, Elsevier tarafından yayımlanan listeye (2023 ve 2024) göre, Madencilik & Metalürji alanında dünyanın en etkili bilim insanları arasında (en iyi %2) yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Doç. Dr. Mahmut ALTINER
Yürütme Kurulu Başkanı

1998 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu.2002 yılında Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans diploması alarak Maden Yüksek Mühendisi oldu. 1998-2011 yılları arasında şahsı adına olan firmasını, 2011 yılında MEYA Mühendislik Limited Şirketini kurarak Maden Mühendisliği Hizmetleri ve Maden danışmanlığı yapmaya başladı ve halen devam etmektedir. 2002-2017 yılları arasında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim kurulunda II.Başkan, Sayman, Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 2017-2021 yılları arasında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı oldu. 2022 yılında Adana Ticaret Odası Meclis üyesi seçildi ve halen devam etmektedir. Adana Tenis, Dağcılık ve Su Sporları Kulübü Üyesidir. Evli, iki kız babasıdır.

Mehmet YILMAZ
Başkan Yardımcısı

Lisans (2009), Yüksek lisans (2013) ve Doktora (2019) derecelerini Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde Maden İşletme Anabilim Dalı’nda Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda UMREK Yetkin Kişisidir. Çalışma alanları; Maden Kaynak/Rezerv Tahmini, Maden Değerleme, Açık Ocak Maden Planlama ve Optimizasyonudur. Ulusal ve uluslararası dergi, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış birçok makale ve bildirileri bulunmaktadır.

Doç. Dr. Ali Can ÖZDEMİR
Sempozyum Sekreteri

Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans (2011), Doktora (2019) derecelerini Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı’ndan almıştır. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde Maden İşletmesi Anabilim Dalı’nda Doçent Dr. olarak çalışmaktadır. B sınıfı iş güvenliği uzmanı olup, Çukurova Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir. Delme-Patlatma, Kaya Mekaniği, Zemin Mekaniği ve Üretim Yöntemleri (Açık Ocak ve Yeraltı) vb. konular başlıca araştırma alanları arasındadır. Uluslararası/ulusal dergilerde yayımlanmış birçok makalesi ve kongre/sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.

Doç. Dr. Esma KAHRAMAN
Sempozyum Sekreteri

1987 yılında, Çukurova Üniversitesi/Mühendislik-Mimarlık Fakültesi/Jeoloji Mühendisliği Bölümü/Jeoloji Mühendisliği Pr.dan, 1990 yılında, Çukurova Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Jeoloji Mühendisliği Y.L. programından, 2002 yılında Çukurova Üniversitesi/ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi /Jeoloji Mühendisliği Bölümü/Maden Yatakları ve Jeokimya Anabilim Dalı’ndan Dr. olarak mezun olmuştur. 1994 yılından itibaren Ç.Ü. Mühendislik Fak. Maden Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Mineraloji-Petrografi, Jeokimya, Maden yatakları, Endüstriyel hammadde, Malzeme, Tıbbi Jeoloji çalışma konularıdır. Uluslararası/ulusal dergilerde yayımlanmış birçok makale ve kongre/sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Nil YAPICI
Üye

İlknur EROL, 2004 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi. 2005 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2006 yılında Almanya- Aachen Teknik Üniversitesinde 3 ay araştırmacı olarak görev aldı. 2007 yılında yüksek lisansını, 2012 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2013 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümüne “Yardımcı Doçent” olarak atandı. 2019 yılından beri Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanı; Madenlerde İş Güvenliği ve İşçi Sağlığıdır. Evli, iki çocuk sahibidir.

Dr. Öğr. Üyesi İlknur EROL
Üye

Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Aynı bölümde Maden İşletme Anabilim Dalında 2008 yılında Yüksek Lisans ve 2019 yılında Doktora derecesi aldı. 2011 Yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde Araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatına 2020 yılında Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Maden Mühendisliği Bölümü, Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Anabilim Dalına Doktor Öğretim Üyesi olarak atandı. Halen aynı bölümde görevine devam etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ÜRÜNVEREN
Üye

Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde tamamladıktan sonra madencilik ve yazılım sektörlerinde çeşitli projelerde görev aldı. 2024 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Sondaj teknolojileri alanında çalışmalarını sürdürmekte olup, sondaj uygulamaları ve teknolojilerinin geliştirilmesi üzerine araştırmalar yapmaktadır.

Nihat Yusuf USLU
Üye

1980 Yılında Adana da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini farklı illerde tamamladım. 2000 Yılında başlamış olduğu, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Kuvarsit, krom ve madenlerde iş güvenliği alanlarında çalışmalar yaptı. Çalışma hayatının yanında iki dönem Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı ve bu görevi yürütmeye devam etmektedir.

Ali Meftun BÜKBÜZ
Üye

1982 yılında Tarsus da doğdu. 2013 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılından beri Akmetal Madencilik bünyesinde çalışmakta olup, Aladağ Krom İşletme Müdürü olarak görev yapmaktadır. TMMOB Maden Mühendisleri odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

İzgi Murat AKAR
Üye

1987 yılında Adana’da doğdu. 2011 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl özel bir inşaat firmasında Mersin İli Anamur İlçesi KKTC İçmesuyu Temini projesi kapsamında Alaköprü baraj inşaatında agrega ocakları ve tünel sorumlusu olarak göreve başladı. 2013 yılına kadar Konya Bozkır baraj inşaatı ile birlikte agrera ocaklarının nezaretçilik görevlerini yürüttü. Ayrıca kendi firmasında C sınıfı iş güvenliği sertifikası ile hizmet verdi. 2015 yılında Seyhan Belediyesi’nde yol yapım, bakım, onarım şantiye şefi olarak çalışmaya başladı. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünde yüksek lisansı devam etmektedir. TMMOB Maden Mühendisleri odası Adana Şube Yönetim Kurulu üyesi ve TMMOB Adana İKK temsilcisidir. Şu an Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Sıfır Atık Şube Müdürü ve Yol Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

Umut ÖZGÜZEL
Üye

1959 Yılında Adana'da doğdu ZDMMA Maden Bölümünden 1982 Yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Özel sektörde Maden Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Anadolu'daki küçük ölçekli Maden firmalarından başlayıp kurumsal ihracatçı firmalarda yöneticilik yaptı. 2000 Yılında Çukurova üniversitesinde yüksek lisansını tamamlayarak Maden Yüksek Mühendisi Unvanını aldı. 2000 Yılında yapılan Maden Mühendisleri Odası genel kurulunda temsilciliğini yaptığı Maden Mühendisleri Odası Adana bölge temsilciliğinin şubeleşme kararı ile Şube kurucu yönetim kurulunda görev aldı ve bu görevini 2015 yılına kadar devam ettirdi. TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen birçok etkinlikte aktif olarak görev aldı.Halen sektörde aktif olarak görev yapmaktadır.

Sabahatdin SAKATOĞLU
Üye

1985 Yılında O.D.T.Ü Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Özel Sektörde maden mühendisi olarak çalıştı. 1990 yılında Öz-doğa Mad. ve Tic.Ltd.Şti. kurdu. Adana Aladağ bölgesinde Krom Cevheri üretimi yapmaktadır. 2011 Yılında Adana Metal Maden Üreticileri derneğini kurdu, Başkanlığı’nı yaptı. Adana O.D.T.Ü Mezunları Derneği üyesidir. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Adana şubesinde yönetim kurulu üyeliği ve II.Başkan’lık yaptı. Adana Ticaret Odası’nda 3 dönem Maden Meslek Komitesi üyeliği yaptı, halen Adana Ticaret Odası Meclis üyesidir.

Serdal ÖZBEK
Üye

1975 Yılında Sivas’ta doğdu. 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra Özel sektörde Maden Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaya başladı. TMMOB Maden Mühendisleri odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Gümüştaş Madencilik ve Ticaret A.Ş- Esen Madencilik ve San ve Tic. A.Ş ve Nartaş Madencilik İnş. Nak. San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde İş Güvenliği Uzmanı olarak olarak çalışmaktadır.

İbrahim IŞIK
Üye

1992 yılında Mersin de doğdu. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden sonra maden firmalarında üretim ve satış mühendisi olarak çalıştı. Amanos Kuvarsit Madencilik A.Ş bünyesinde satış mühendisi olarak çalışmaktadır. TMMOB Maden Mühendisleri odası Adana Şubesi 49. Dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Esra CAN ÖZKUL
Üye

1987 yılında Adana'da doğdu. Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden 2011 yılında mezun oldu. 2023 yılından itibaren Çukurova Üniversitesi'nde Maden Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Mezun olduktan sonra yaklaşık 2 sene krom Zenginleştirme tesisinde çalıştı ve daha sonra 7 yıl taş ocaklarında şantiye şefi olarak görev aldı. Yaklaşık 2.5 Yıldır İş güvenliği uzmanı olarak Yer üstü ve yer altı madenler de (A Sınıfı) iş güvenliği görevini yürütmektedir. TMMOB Maden Mühendisleri odası Adana Şube 49. Dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Sercan VARAK
Üye

Veyis Sır, 2006 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Meslek hayatına 2012 yılında Özdoğan Grup’ta Kazı Vardiya Mühendisi olarak başlamış, ardından 2013-2025 yılları arasında Türkiye Kömür İşletmeleri’nde kontrol mühendisliği, enerji ve rödövans kontrol mühendisliği, proje mühendisliği ve laboratuvar mühendisliği görevlerinde bulunmuştur. 2021 yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda aktif görevler üstlenmiş; 2015-2021 yılları arasında yönetim kurulu ve sayman üye olarak görev yapmış, 2021-2024 arasında Oda 2. Başkanlığı’nı yürütmüş, 2024 yılından beri halen Genel Sekreterlik görevini yapmaktadır. Birçok teknik raporun hazırlanmasında editörlük görevi üstlenmiş , madencilik ve kömür politikaları konusunda farklı çalışma grupları içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Veyis SIR
Üye

Niğde İli Merkez İlçesine bağlı İçmeli Kasabasında 1982 yılında dünyaya gelmiştir. 2004 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2014 yılında Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlayarak Maden Yüksek Mühendisi Ünvanını almıştır. 2014 yılında Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesinin İşletme Bölümünden mezun olmuştur. 2015 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü,İş Sağlığı Ve Güvenliği alanında Yüksek Lisans derecesi almıştır. YTK, Maden Danışmanlık, Harita, Rezerv Modelleme Çalışmaları ile Planlama alanında faaliyet gösteren MOSK Maden Danışmanlık Çevre San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni kurmuş olup halen bu şirketlerde Maden Mühendisliği ve Genel Müdürlük yapmaktadır. Özellikle Çevresel Etki Değerlendirme çalışmaları kapsamında Maden, Enerji, Sanayi ve diğer sektörlerdeki faaliyetlerin Kümülatif Etkilerinin değerlendirilmesi kapsamında birçok teknik proje ve bilimsel çalışmaları mevcuttur. Mustafa YILDIZELİ evli olup biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuğu bulunmaktadır.

Mustafa YILDIZELİ
Üye

2008 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu.2009 yılında iş hayatına başladığı Koza Altın İşletmeleri’nde üretim departmanında çalışarak patlatma mühendisliği, üretim şefliği ve baş mühendislik görevlerinde bulundu. 2016 yılından itibaren Dyno Nobel Inc. EMEA bölgesinde Patlatma Operasyonlar Müdürü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’nin birçok büyük ve stratejik projelerinde bilirkişi, proje yöneticisi ve kurul üyesi olarak rol almıştır. Uzman olduğu konular delme-patlatma uygulamaları ve açık ocak üretim yöntemleridir. Patlayıcı Madde Üreticileri Derneği (PAMÜD) Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Sekreteri, ODTÜ Tenis Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kongre Üyesidir. Evli ve kız babasıdır.

Meriç ŞAHİN
Üye